Wormmaan

Nederlands | 05-03-2022 | 224 pages

€ 21,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?


Tekst achterflap

Bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Na tegenslag op haar werk vertrekt Elke met een vergeten erwtenras naar een Waddeneilan. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks laat sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra lijkt, net als Elke in het heden, nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen, of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. ‘Wormmaan’ is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.


Recensie/Quote

‘Ik liet me meeslepen door de secure, melodieuze en fantasierijke taal die nooit pathetisch of gezwollen wordt, en mooi in balans is gehouden met Nescioachtige eenvoud. Ik was in elk opzicht enorm verrast door deze rijke roman.’ –Christiaan Weijts, de Groene Amsterdammer


Biografie

Mariken Heitman (1983) groeide op tussen de Veluwe en de IJssel. Zij studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder een aantal jaar werkzaam in de biologische groenteteelt. Ze geeft les op een middelbare landbouwschool en publiceerde eerder fictie op 'deFusie'. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut 'De wateraap', dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en op de shortlist stond van de Anton Wachterprijs. Haar nieuwe roman 'Wormmaan', dat in augustus 2021 verscheen, is bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

(Foto: Jelmer de Haas)Details

  EAN :9789025470722
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  05-03-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :202 mm
  Breedte :126 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :328 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :224