Voor een leven met boeken
0

De mannen die we oogstten


Nederlands | 19-05-2021 | 272 pages

€22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In ‘De mannen die we oogstten’ schetst de gelauwerde Afro-Amerikaanse schrijfster Jesmyn Ward vijf liefdevolle portretten van de dierbare mannen die zij binnen vier jaar kwijtraakte. Ze gingen ten onder aan drugsverslaving, geweld, ongelukken, zelfmoord, kortom: aan de wrede werkelijkheid die jonge Zwarte mannen in het Zuiden van de Verenigde Staten al te vaak ten dele valt. Telkens weer vroeg Ward zich af: waarom? Om haar verlies te verwerken begon ze erover te schrijven. Dit hielp haar een verschrikkelijke waarheid onder ogen te zien: haar jeugdvrienden en broer waren domweg ten prooi gevallen aan hun afkomst. Nog voordat de term ‘institutioneel racisme’ gangbaar was, wees Ward de geschiedenis, armoede, kansloosheid en gebroken familieverbanden aan die inherent zijn aan het leven van de Zwarte bevolking in Amerika. ‘De mannen die we oogstten’ is door ‘New York Magazine’ uitgeroepen tot een van de beste boeken van de 21e eeuw, en door ‘The New York Times’ tot een van de vijftig beste memoirs.


Korte beschrijving/Annotatie

De verhalen van vijf vroegtijdig gestorven zwarte mannen in het Zuiden van de VS laten zien hoe institutioneel racisme echt doorwerkt op de zwarte gemeenschap.


Biografie

Jesmyn Ward (1977) groeide op in DeLisle, Mississippi, waar ze in 2005 de orkaan Katrina ternauwernood overleefde. Ward
ontving de National Book Award in 2011. In 2017 kreeg ze hem opnieuw voor 'Het lied van de geesten', waarmee ze de eerste vrouw ooit is die de prijs twee keer heeft gekregen voor fictie. De memoires 'De mannen die we oogsten', een klaaglied voor vijf jonge zwarte mannen uit haar omgeving die een gewelddadige dood stierven, verschijnt in mei 2021.

(Foto: Beowulf Sheehan)Details

  EAN :9789025470616
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Astrid Huisman
  Publicatiedatum :  19-05-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :24 mm
  Gewicht :382 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :272