Doe het toch maar


Nederlands | 19-09-2021 | 96 pages

€ 20,00


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In haar geëngageerde poëziebundel ‘Doe het toch maar’ weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen. ‘Doe het toch maar’ als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokje denken.


Korte beschrijving/Annotatie

Geëngageerde gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tijdloos.


Biografie

Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen.

(Foto: Annaleen Louwes)


Recensie/Quote

‘Doe het toch maar staat vol beklijvende, overtuigende gedichten.’Details

  EAN :9789025470401
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  19-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :170 mm
  Breedte :229 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :216 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :96