Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Het huis waar alles verdwijnt


Nederlands | 19-01-2023 | 78 pages

9789025463328

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 19,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Rauwe en ontroerende gedichten vol passie, levenswil en angst voor de dood in het licht van longkanker die ons confronteren met ons eigen bestaan.

Tekst achterflap

Het huis waar alles verdwijnt is een metafoor voor het leven. Het is een geheimzinnig huis vol passie, levenswil, en angst voor de dood in het licht van een kankerdiagnose. De gedichten confronteren de lezer met de futiliteit van het leven maar ook de particuliere waarde van ieder bestaan. Koen Stassijns schuwt geen enkel onderwerp. De gedichten zijn soms rauw en vaak ontroerend en van een typisch zangerige stijl met melancholische ondertoon. Ze confronteren ons met ons eigen bestaan en onze herinneringen. Er wordt veel afscheid genomen en losgelaten maar de liefde blijft overeind.

Recensie/Quote

'De poëzie van Stassijns is toegankelijk, aangrijpend en soms confronterend.'

Biografie

Koen Stassijns (1953) is dichter, vertaler, bloemlezer, performer en docent literaire creatie. Hij debuteerde bij uitgeverij Lannoo in 1988 met 'Aanmaaktwijgen van een vuur' dat in 1990 werd gevolgd door 'De vergeethoek van de slaap'. Bij de Arbeiderspers verscheen in 1993 'Paard van glas' voor Stassijns overstapte naar uitgeverij Atlas. Daar publiceerde hij 'Zwijghout' (2000) en een herziene editie van 'Paard van glas' (2001), bundels die verschillende herdrukken kenden. Samen met Ivo van Strijtem heeft hij tientallen bloemlezingen gemaakt waaronder 'De mooiste van...' in een co-editie van uitgeverij Lannoo en uitgeverij Atlas. Naast libretti en gedichten voor de Munt, de Nationale opera van België, vertaalt hij uitsluitend poëzie uit het Duits, Frans en Engels naar het Nederlands. Hij vormt regelmatig een vertaalduo met Geert van Istendael. In 2016, in het kader van de herdenking van de 100ste sterfdag van de Vlaamse, Franstalige dichter Emile Verhaeren, publiceerde hij bij uitgeverij Lannoo 'Veerman', een vuistdik representatief overzicht van diens poëzie, vertaald uit het Frans. In 2019 heeft, na bijna 20 jaar zwijgen – hij schreef in stilte – zijn bundel 'Hemelingen' het licht gezien. In deze lijvige bundel wordt geen onderwerp geschuwd, Stassijns is nietsontziend en gaat het leven zinnelijk te lijf. Dit is poëzie die levenskracht uitstraalt, en leven ís. In januari 2023 verscheen zijn bundel 'Het huis waar alles verdwijnt'.

Details

EAN :9789025463328
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Verschijningsdatum :  19-01-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :239 mm
Breedte :160 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :160 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :78