Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Keizer van Rome


Nederlands | 02-02-2024 | 528 pagina's

9789025316655

Hardback


€ 35,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Hoe was het nou écht om te besturen en bestuurd te worden in het oude Rome?


‘In Keizer van Rome gaan we in op de feiten en de verzinsels over de heersers van het Romeinse Rijk, en stellen we ons de vraag wat ze deden, waarom ze het deden en waarom er over hen zulke buitenissige en soms ook lugubere verhalen worden verteld. We gaan in op grote thema’s zoals macht, corruptie en samenzwering, maar kijken ook naar hun dagelijks leven. Wat aten ze, en waar? Met wie gingen ze naar bed? En hoe reisden ze rond?

In dit boek spelen allerlei mensen een rol die geen keizer waren en daartoe ook geen ambities hadden, maar die het keizerlijke systeem wel faciliteerden: behoedzame aristocraten, slaafgemaakte koks, ijverige secretarissen, hofnarren en zelfs een arts die een jonge prins aan zijn amandelen behandelde.

Het Romeinse Rijk had nooit kunnen voortbestaan als het door een stel gestoorde despoten zou zijn bestierd. Wat mij interesseert is hoe die verhalen over waanzin zijn ontstaan en hoe het keizerrijk werkelijk werd bestuurd. Maar ook wil ik de angst doorgronden die onder de Romeinen heerste, niet omdat het bewind van de keizers zo bloederig was (ze verwachtten niet anders), maar omdat met dat bewind een vreemde, verontrustende dystopie was ontstaan, gebouwd op misleiding en bedrog.’


Mary Beard


Biografie

Mary Beard is een van de bekendste classici ter wereld. Ze doceert aan de universiteit in Cambridge. Bij uitgeverij Athenaeum verschenen eerder onder meer SPQR, Pompeii, Vrouwen en macht en Twaalf keizers.

Over Mary:
‘Mary Beard is onbetwist een van de beste schrijvers van populaire boeken over de klassieke oudheid.’ Athenaeum.nl – Roel Salemink ‘Beard is top.’ Trouw – Paul van der Steen ‘Een van de meest erudiete vertegenwoordigers van de nieuwe generatie historici, die enkele decennia geleden het roer overnam.’ Nederlands Dagblad – Rien van den Berg ‘Engelands openhartigste classica weet waanzinnig veel en is bijzonder briljant’ Vogue
‘Als Mary Beard de Romeinen toen had bijgestaan, hadden ze hun rijk nu nog gehad’ Daily Mail
‘Een onstuitbare, enthousiaste vrouw met een verfrissende minachting voor conventies’ Financial Times

Details

EAN :9789025316655
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Brenda Mudde - Maarten van der Werf
Publicatie datum :  02-02-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :224 mm
Breedte :145 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :700 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :528