Morgen misschien de toekomst

Schrijvers en rebellen in de Spaanse burgeroorlog

Nederlands | 06-04-2023 | 440 pages

€ 27,50

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In de jaren dertig trokken westerse vrouwen naar Spanje om deel uit te maken van de historische strijd tegen het fascisme. In Morgen of in de toekomst volgt Sarah Watling deze uitzonderlijke buitenstaanders, die moedig en vol overtuiging wilden leven.

Watling verweeft de paden van de Amerikaanse journalisten Martha Gellhorn en Josephine Herbst, de Britse schrijfsters en partners Sylvia Townsend Warner en Valentine Ackland, de aristocratische rebel Jessica Mitford en de vrijgevochten dichteres Nancy Cunard en beschrijft hun reacties op de Spaanse Burgeroorlog zowel in de literatuur als in hun leven.

Ze zoekt naar de verhalen van de Afro-Amerikaanse verpleegster Salaria Kea en de Joodse fotografe Gerda Taro, maar heeft ook oog voor de voorzichtige positie van Virginia Woolf, die het conflict buiten haar familie probeerde te houden. Voor elke vrouw werd Spanje een levensbepalende episode. Velen vonden er een vorm van vrijheid die thuis ondenkbaar was.


Biografie

Van Sarah Watling verscheen eerder Nobele wilden, waarvoor zij de Tony Lothian Prijs ontving. Ze studeerde aan de Universiteiten van Cambridge en Londen en publiceerde onder meer in The Guardian, The Telegraph, Vogue, Times Literary Supplement en European Review of Books. In 2023 werd ze genomineerd voor de Anthony Burgess Prijs voor kunstjournalistiek.
Details

  EAN :9789025312220
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Mariella Duindam
  Verschijningsdatum :  06-04-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :135 mm
  Dikte :35 mm
  Gewicht :652 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :440