Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Morgen misschien de toekomst


Nederlands | 06-04-2023 | 440 pages

9789025312220

Paperback / softback


€ 27,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In de jaren dertig trokken westerse vrouwen naar Spanje om deel uit te maken van de historische strijd tegen het fascisme. In Morgen of in de toekomst volgt Sarah Watling deze uitzonderlijke buitenstaanders, die moedig en vol overtuiging wilden leven.

Watling verweeft de paden van de Amerikaanse journalisten Martha Gellhorn en Josephine Herbst, de Britse schrijfsters en partners Sylvia Townsend Warner en Valentine Ackland, de aristocratische rebel Jessica Mitford en de vrijgevochten dichteres Nancy Cunard en beschrijft hun reacties op de Spaanse Burgeroorlog zowel in de literatuur als in hun leven.

Ze zoekt naar de verhalen van de Afro-Amerikaanse verpleegster Salaria Kea en de Joodse fotografe Gerda Taro, maar heeft ook oog voor de voorzichtige positie van Virginia Woolf, die het conflict buiten haar familie probeerde te houden. Voor elke vrouw werd Spanje een levensbepalende episode. Velen vonden er een vorm van vrijheid die thuis ondenkbaar was.

Biografie

Van Sarah Watling verscheen eerder Nobele wilden, waarvoor zij de Tony Lothian Prijs ontving. Ze studeerde aan de Universiteiten van Cambridge en Londen en publiceerde onder meer in The Guardian, The Telegraph, Vogue, Times Literary Supplement en European Review of Books. In 2023 werd ze genomineerd voor de Anthony Burgess Prijs voor kunstjournalistiek.


Details

EAN :9789025312220
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Mariella Duindam
Verschijningsdatum :  06-04-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :652 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :440