Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

SPQR


Nederlands | 17-10-2023 | 544 pagina's

9789025310448

Paperback / softback


€ 27,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

SPQR biedt een frisse kijk op de Romeinse geschie denis door een van ’s werelds belangrijkste classici. Mary Beard onderzoekt niet alleen hoe Rome uitgroeide tot een wereldmacht, maar ook hoe de Romeinen zichzelf en hun wereld zagen, en waarom dat nog altijd van belang is.

Dit boek omspant dui zend jaar en werpt nieuw licht op veel aspecten van de Romeinse beschaving, van slavernij en religie tot stromend water. Het is het definitieve boek over het oude Rome.

Biografie

Mary Beard is een van de bekendste classici ter wereld. Ze doceert aan de universiteit in Cambridge. Bij uitgeverij Athenaeum verschenen eerder onder meer SPQR, Pompeii en Vrouwen en macht. Twaalf keizers vloeit voort uit een lezing die ze tien jaar geleden gaf in de National Gallery of Art in Washington. Over Mary:
‘Mary Beard is onbetwist een van de beste schrijvers van populaire boeken over de klassieke oudheid.’ Athenaeum.nl – Roel Salemink ‘Beard is top.’ Trouw – Paul van der Steen ‘Een van de meest erudiete vertegenwoordigers van de nieuwe generatie historici, die enkele decennia geleden het roer overnam.’ Nederlands Dagblad – Rien van den Berg ‘Engelands openhartigste classica weet waanzinnig veel en is bijzonder briljant’ Vogue
‘Als Mary Beard de Romeinen toen had bijgestaan, hadden ze hun rijk nu nog gehad’ Daily Mail
‘Een onstuitbare, enthousiaste vrouw met een verfrissende minachting voor conventies’ Financial Times

Details

EAN :9789025310448
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Erven Ineke Mertens
Publicatie datum :  17-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :43 mm
Gewicht :592 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :544