De wortel van de beschaving


Nederlands | 05-05-2022 | 344 pages

€ 27,50


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Velen zijn zich er niet van bewust dat wiskunde de wortel is van kunst, architectuur, bestuur en eigenlijk ieder ander aspect van onze beschaving. Wat kún je hiermee, is de vraag die vaak opkomt tijdens lessen algebra, calculus of geometrie. Het antwoord wordt gegeven in deze fascinerende reis door de geschiedenis van de beschaving waarin Michael Brooks laat zien dat wiskunde de basis is van ons begrip van de wereld.
Wiskundig inzicht in driehoeken stelde ontdekkingsreizigers in staat over zee te reizen en maakte het astrologen mogelijk de hemellichamen in kaart te brengen. Met behulp van calculus lukte het de geallieerden de Tweede Wereldoorlog te winnen én om de HIV-epidemie tot stilstand te brengen. En imaginaire getallen zijn essentieel voor de realiteit van de eenentwintigste eeuw. Michael Brooks beschrijft aan de hand van een uitzonderlijke groep mensen hoe wiskunde de wereld heeft gevormd: van Babylonische belastinginners tot Apollo-astronauten.


Biografie

Michael Brooks promoveerde op kwantumfysica en schreef diverse populairwetenschappelijke boeken, waaronder het in het Nederlands vertaalde Cardano of het handboek van de kwantumastroloog. Hij publiceerde onder meer in The Guardian, The Observer en The Independent.Details

  EAN :9789025301279
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Robert Vernooy
  Publicatiedatum :  05-05-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :28 mm
  Gewicht :503 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :344