Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Afgunst


Nederlands | 08-05-2024 | 240 pages

9789024439850

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 24,90

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Een prachtig voorbeeld van wat filosofie volgens mij is: een oefening in persoonlijke en culturele zelfkennis. Rob Compaijen levert een even zorgvuldige als grondige analyse van gevoelens en van de begrippen waarmee we die aanduiden.’

– Paul van Tongeren

 

Afgunst is een pijnlijke emotie. Als we afgunstig zijn, hebben we het gevoel in de schaduw te staan van een broer of zus, vriend of vriendin, collega of teamgenoot. Anderen lijken het beter getroffen te hebben dan wijzelf en dat is maar moeilijk te verkroppen. Hoewel iedereen ermee bekend is, wordt afgunst slecht begrepen. Wat is het verband tussen afgunst en eigenwaarde? Bestaat er een verschil tussen afgunst en jaloezie? Is afgunst alleen maar verwerpelijk? Wat is de politieke betekenis van afgunst?

 

In dit diepgravende en toegankelijke boek gaat filosoof Rob Compaijen te rade bij de klassieke en hedendaagse filosofie, literatuur en de beeldende kunsten om ons begrip van afgunst te verhelderen en te verrijken.

 

Rob Compaijen (1986) is als universitair docent filosofie verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder andere op het existentialisme, emoties en onthechting in de ethiek. Hij verzorgt regelmatig publiekslezingen over uiteenlopende onderwerpen. Afgunst is zijn eerste Nederlandstalige boek.

Details

EAN :9789024439850
Auteur: 
Uitgever :Koninklijke Boom Uitgevers
Verschijningsdatum :  08-05-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :140 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :350 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :240