Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Nachtloper


Nederlands | 26-05-2023 | 240 pagina's

9789022598467

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Karin Fossum wordt een van de beste misdaadschrijvers van Noorwegen genoemd. Niet ten onrechte.’ Trouw

Sinds de wat zonderlinge Meidel Jonsson zijn grootvader dood aantrof in het huis waarin ze samen woonden, staat hij er alleen voor. In zijn brein bevinden zich veel verschillende kamers, zoals een voor plezier, een voor goede ideeën, en ook een om verwoesting aan te richten. En er is ook een kamer voor pijn, die hij voor altijd willen laten verdwijnen. Als Meidel boodschappen gaat doen bij de plaatselijke supermarkt en aan de praat raakt met een jong meisje achter de kassa grijpt hij zijn kans.

Rechercheur Eddie Feber heeft duidelijk talent voor zijn vak. In de stad worden verschillende mensen ’s nachts bedreigd door een gewapende verschijning. Het is een raadsel wat de bedoeling is, want er vallen geen doden en er wordt niets gestolen. Het enige aanknopingspunt dat Feber heeft, zijn achtergelaten post-its bij de slachtoffers met een code erop. Terwijl Feber de code probeert te kraken, tikt de tijd genadeloos weg, en met elk nieuw bezoek groeit de vrees dat het wapen op een dag voor ongelukken zal zorgen.

In de pers

‘Meesterlijk. Klasse uit Scandinavië.’ Nederlands Dagblad

‘Er zijn een hoop Scandinaviërs die uitstekende thrillers schrijven, en als Fossum de beste van dat gezelschap is, zegt dat wel iets. De verduistering is doodeng en akelig spannend.’ Het Parool

‘Karin Fossum is onovertroffen in het beschrijven van de menselijke psyche: de kwetsbaarheid, tekortkomingen, woede en haat. De koningin van de Scandinavische crime.’ Hebban.nl


Biografie

Karin Fossum (1954) maakte haar literaire debuut in 1974. Ze publiceerde boeken in verschillende genres, maar is vooral bekend van haar serie misdaadverhalen over inspecteur Konrad Sejer. Verschillende van haar boeken zijn verfilmd en ze ontving een aantal prestigieuze onderscheidingen, waaronder een LA Times Book Award en The Brage Prize. In 2017 noemde The Riverton Club haar de beste Noorse misdaadschrijver aller tijden. De boeken van Karin Fossum verschijnen in 34 talen.

Details

EAN :9789022598467
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Sofie Maertens - Michiel Vanhee
Publicatie datum :  26-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :327 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240
Reeks :  Eddie Feber
Keywords :  autisme;detective;spannende roman;stalker