Gloriedagen


Nederlands | 21-06-2022 | 576 pages

€ 21,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Deel 1 van de Waldfriede-serie, dé nieuwe historische serie van #1 bestsellerauteur Corina Bomann

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, wordt het personeel van Waldfriede geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

In de pers

‘Bomann lezen is genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf

‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC Handelsblad

‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad


Biografie

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven. Haar romans staan steevast hoog in de bestsellerlijsten. Bij Boekerij verschenen al meerdere succesvolle romans, waaronder de Vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie, de Kleuren van schoonheid-trilogie, Het vlindereiland, De jasmijnzussen en De stormroos.Details

  EAN :9789022595510
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler : Lilian Caris - Iris van der Blom
  Verschijningsdatum :  21-06-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :48 mm
  Gewicht :846 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :576
  Reeks :  Waldfriede
  Trefwoorden :  historische roman;liefde;romantiek;verpleegster;ziekenhuis