Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De weg naar vrijheid


Nederlands | 13-06-2024 | 384 pagina's

9789021498645

Paperback / softback


€ 29,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Vrijheid is een kernwaarde in onze maatschappij. Maar het woord ‘vrij’ is gekaapt en wordt gebruikt om uitbuiting te rechtvaardigen. De farmaceutische industrie neemt de vrijheid om te veel geld te vragen voor medicijnen, grote techbedrijven zijn gevrijwaard van toezicht als het om privacy gaat, politici voelen zich vrij om tot opstand op te roepen, en het bedrijfsleven wordt nauwelijks belemmerd in zijn vrijheid om de planeet te vervuilen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wiens vrijheid is eigenlijk het belangrijkst – en welke vrijheid moeten we dringend heroverwegen?

Nobelprijswinnaar Joseph E. Stiglitz betoogt dat het westerse politieke en economische systeem geen werkelijke vrijheid biedt: neoliberalisme en vrijemarktkapitalisme vormen voor veruit de meeste mensen juist een bedreiging. De weg naar vrijheid laat zien dat een fundamentele herwaardering van de democratie en de economie noodzakelijk is, en niet alleen in de Verenigde Staten: welk systeem staat dan wél garant voor een goede samenleving, inclusief betekenisvolle vrijheden voor het grootste deel van de mensheid? Het nieuwe boek van Stiglitz is essentieel voor iedereen die zich een toekomst voorstelt waarin tolerantie en vrijheid centraal staan.


Biografie

Joseph E. Stiglitz (1943, vs) ontving in 2001 de Nobelprijs voor de Economie. Hij is hoogleraar Economie aan Columbia University (New York) en schreef een aantal boeken over globalisering voor een breed publiek. Zijn werk is in vele talen vertaald. In Nederland verschenen het succesvolle De euro en het veelgeprezen Winst voor iedereen.

Details

EAN :9789021498645
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Alexander van Kesteren - René van Veen - Annemie de Vries
Publicatie datum :  13-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :486 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384