Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Het menopauzebrein


Nederlands | 25-06-2024 | 352 pagina's

9789021497853

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Wat gebeurt er in de hersenen tijdens de menopauze? In Het menopauzebrein laat vooraanstaand neurowetenschapper Lisa Mosconi zien dat aan deze biologische fase – waar de helft van de mensheid mee te maken krijgt – ook allerlei voordelen zitten. De menopauze en perimenopauze hebben niet alleen invloed op de eierstokken, ze zorgen ook voor een hormonaal spektakel waarin onze hersenen de hoofdrol spelen.

Mosconi legt uit hoe ons brein in deze levensfase opnieuw wordt vormgegeven en hoe cognitieve achteruitgang en lichamelijke ongemakken kunnen worden bestreden. De menopauze markeert geen einde van een tijdperk maar een overgang naar een nieuw en betekenisvol hoofdstuk in ons leven. Een hoopvolle boodschap!

In Het menopauzebrein staan de nieuwste inzichten en praktische leefstijladviezen. Mosconi laat vrouwen zien hoe ze met succes door de menopauze kunnen navigeren, hoe ze om kunnen gaan met symptomen als opvliegers, hersenmist en stemmingswisselingen en hoe ze met een nog beter brein uit de overgang kunnen komen.

‘Elke vrouw zou moeten weten dat de menopauze meer is dan alleen stemmingswisselingen en opvliegers. Dit uitstekende boek is een must-read, ik raad het van harte aan.’ - Naomi Watts, actrice en Oscargenomineerde

‘Lisa Mosconi is dé autoriteit op het gebied van het vrouwenbrein.’ - Sara Gottfried, bestsellerauteur en gezondheidsexpert

Biografie

Lisa Mosconi is een Italiaans-Amerikaanse neurowetenschapper en bestsellerauteur. Ze is directeur van het Women’s Brain Initiative en de Alzheimer’s Prevention Clinic, beide verbonden aan het Weill Cornell Medical College, waar Mosconi universitair hoofddocent is.


Details

EAN :9789021497853
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Wilma Paalman - Willem van Paassen
Publicatie datum :  25-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :376 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352