Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Om honing gaat het niet


Nederlands | 31-10-2023 | 72 Bekijk inkijkexemplaar

9789021487403

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 18,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Ontkomen. Wees daaraan trouw,’ zo zegt de grootvader in het lange gedicht ‘De val’ tegen zijn kleinzoon. Het gedicht verhaalt over het leven van de socialistische grootvader, maar vooral over hoe overtuigingen en ideeën altijd verbonden zijn met het kwetsbare lichaam waarin ze opkomen. ‘Om honing gaat het niet./ Het gaat om overleven.’
In Om honing gaat het niet wordt uit alle macht gepoogd om te ontkomen aan het verlies, dat desalniettemin onvermijdelijk en alomtegenwoordig is. Zelfs de liefde biedt hier geen soelaas, al tast dat het verlangen om juist daarin aan de eenzaamheid van het lichaam te ontsnappen geenszins aan.
Deze derde bundel van Marc Reugebrink verschijnt ruim dertig jaar na zijn vorige. De toon is in al die jaren dezelfde gebleven, intiem en warm, licht zangerig in de melancholie en met een zweem van milde ironie.

Biografie

Marc Reugebrink (1960) woont en werkt in Gent. Zijn werk is meerdere malen genomineerd en bekroond. Zijn poëziebundel Komgrond (1988) werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Zijn derde roman, Het Grote Uitstel, won in 2008 De Gouden Uil, stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs en werd genomineerd voor De Inktaap en de Gerard Walschapprijs. Daarna verschenen onder meer de veelgeprezen roman Het huis van de zalmen, het alom bejubelde Zout en De vrouw die niet bestond.

Details

EAN :9789021487403
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  31-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :211 mm
Breedte :151 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :110 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :72