Opmerkelijke vrouwen

Nederlands | 17-11-2023 | 216 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Een talent hebben maar het niet mogen ontwikkelen omdat je een vrouw bent. Het was vele eeuwen de realiteit, maar er waren altijd individuen die het toch lukte hun gaven te ontwikkelen. Opmerkelijke vrouwen die tegen de stroom in hun droom volgden of noodgedwongen hun werkterrein verlegden. Beatrix Potter mocht geen wetenschapper worden, maar bleek een fenomeen als kinderboekenschrijver en illustrator. Hedy Lamarr, de mooiste vrouw van Hollywood, legde de grondslag voor gps en wifi, maar het duurde zeventig jaar voordat ze erkend werd als de uitvinder ervan. Jane Austen liet al haar heldinnen trouwen en goede huisvrouwen worden, maar verstopte tussen de regels haar maatschappijkritiek.

In Opmerkelijke vrouwen verdiept Josephine Rombouts zich in de levens van vorstinnen en kokkinnen, wetenschappers en ondernemers die schier onmogelijke hordes moesten nemen om tot hun bijzondere prestaties te komen.


Biografie

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel. Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen, onder meer voor NRC, en geeft ze lezingen.Van alle delen van Cliffrock Castle samen werden ruim 125 000 exemplaren verkocht.Details

  EAN :9789021487359
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  17-11-2023
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :207 mm
  Breedte :162 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :454 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :216