honger, heteronormativiteit & het heelal

Nederlands | 21-02-2023 | 72 pages

€ 20,00

   Bestelbaar


Tekst achterflap

het geluid van een eenzame hond

uit het huis van je buren horen.

oordoppen op maat laten maken.

een reis naar de dode zee boeken.

nog meer mieren. nu vliegen ze.

altijd niemand blijven.


ben je al bang?


In honger, heteronormativiteit & het heelal maakt Lies Gallez een uitzoomende beweging. De bundel begint bij het kleine ik. Maar al snel plaatst diezelfde ik zich tegenover de ander, die zo verschillend en tegelijkertijd ontzettend gelijkend is. In het laatste deel staat die ik tegenover en midden in de grote, mooie, moeilijke wereld waarin we leven.

honger, heteronormativiteit & het heelal is een verbluffend eerlijk poëziedebuut dat licht en donker samenbrengt. De bundel kruipt in je hart, in je geweten, onder je huid tot een vreemde je op straat vraagt: hoe te eren wat voor altijd boven je hoofd hangt zonder een vogel of wolk te zijn?

en je dan antwoordt: o.Biografie

Lies Gallez (1990) won de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs, de Hendrik Prijs-prijs en de TOTAALprijs. Haar verhalen verschenen onder meer in De Gids, Kluger Hans en Deus Ex Machina. Gallez vult haar dagen het liefst met woorden bij elkaar sprokkelen op plekken waar bomen zijn. Ze geeft ook les aan anderstalige nieuwkomers. Het water vangen is haar debuut.Details

  EAN :9789021476629
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  21-02-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :160 mm
  Dikte :7 mm
  Gewicht :116 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :72