Singulariteiten

Nederlands | 16-05-2023 | 384 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Een man met een valse naam komt op het landgoed van zijn jeugd aan in een – geleende – flitsende rode sportwagen. Er woont een nieuw gezin in het tochtige oude huis: de Godleys, afstammelingen van de wereldberoemde geleerde Adam Godley zaliger, wiens theorie van het bestaan de wereld in chaos achterliet.
De mysterieuze man met de sportwagen, die net een gevangenisstraf heeft uitgezeten, heeft het rare idee dat de tijd heeft stilgestaan, of uit elkaar is gespat, of op een vreemde manier opnieuw begonnen is. Hij moet de strijd aangaan met de eigenzinnige Godleys, met de recentelijk aangestelde biograaf van Godley sr. en met een rijke en mooie vrouw uit zijn verleden die hem een ongewoon verzoek doet.
Singulariteiten is een van Banvilles bijzonderste romans – even schalks als briljant – en een nieuw hoogtepunt in zijn toch al zo rijke oeuvre.


Biografie

John Banville (Wexford, 1945) publiceerde zeventien romans, waaronder Het boek der getuigenis en De zee, waarvoor hij in 2005 de Man Booker Prize ontving. Onder de naam Benjamin Black schreef hij de bestsellerreeks over rechercheur Quirke, in de traditie van Georges Simenon en Raymond Chandler. Onlangs verschenen van hem de veelgeprezen spannende romans Praagse nachten, De geheime gasten en Sneeuw, alle vertaald door Arie Storm.Details

  EAN :9789021470436
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  16-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :490 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :384