De menseneter

Nederlands | 24-05-2022 | 256 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Lute werkt als kwaliteitsmanager bij een groot farmaciebedrijf op de Veluwe. Het bedrijf wordt overgenomen door een Zwitserse investeerder, die Lutes hele afdeling boventallig verklaart. Een bittere pil voor Lute: hij moet niet alleen tientallen trouwe collega’s zien weg te werken, maar krijgt ook de opdracht ze over te halen zelf ontslag te nemen. Wanneer Lombard, een freelanceheadhunter, zijn diensten aanbiedt, neemt Lute die van harte aan. Lombard zorgt ervoor dat de werknemers een voor een verdwijnen, en Lute kan zijn handen in onschuld wassen. Als de eerste doden vallen, heeft hij door dat hij een vos in het kippenhok heeft binnengelaten.
De menseneter is een zwartkomische aanklacht tegen de doorgeslagen zakelijkheid en het verlies van menselijkheid op de werkvloer. Daarnaast is het een origineel, fantasierijk en sprankelend eerbetoon aan de liefde, in al haar facetten.


Biografie

Tom Hofland (1990) werd na het verschijnen van zijn debuutroman Lyssa (2017) door de Volkskrant uitgeroepen tot het literaire talent van 2018 en ontving het C.C.S. Crone Stipendium. Zijn tweede roman, Vele vreemde vormen (2019), werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs. Voor De Theatertroep schreef hij de eenakter ‘De Rusofoob’. Hij maakte samen met Pascal van Hulst de podcast De Blankenberge Tapes, die werd genomineerd voor de Prix Europa en meer dan een miljoen keer werd beluisterd.Details

  EAN :9789021433004
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  24-05-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :218 mm
  Breedte :138 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :334 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :256