Voor een leven met boeken
0

De wederafbouw van de satire


Nederlands | 30-06-2021 | 80 pages

€ 9,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

De censuur is terug. Sinds de aanslagen op Theo van Gogh en Charlie Hebdo is er geen cabaretier meer die een grap durft te maken over de profeet Mohammed, omdat iedereen weet dat er altijd wel een labiele geest rondloopt die martelaarschap verwart met rechtvaardigheid. Daarnaast voelen steeds meer mensen zich gediscrimineerd of gekwetst en eisen zij het recht op niet geridiculiseerd te worden. Zo wordt humor langzaam maar zeker naar de randen van de samenleving geduwd.
Satire en haar instrument humor moeten gevrijwaard worden van elke vorm van censuur, schrijft Arthur Umbgrove in zijn vlammende en bevlogen pamflet, want vrijheid schept humor en humor schept vrijheid.


Biografie

Arthur Umbgrove (1964) is schrijver. Daarnaast is hij voorzitter van Comedytrain en artistiek leider van De Speld Live. Hij maakte vijf cabaretprogramma’s en was jarenlang columnist bij NPO Radio 1. Zijn debuutroman Midden op de weg, zo hard mogelijk werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs en bekroond met de LiBra-debutantenprijs. Daarna verschenen vier veelgeprezen romans.Details

  EAN :9789021428703
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  30-06-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :125 mm
  Breedte :201 mm
  Dikte :8 mm
  Gewicht :100 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :80