Herfstdraad


Nederlands | 24-02-2022 | 448 pages

€ 23,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Een schrijver verhuist met zijn gezin naar een buurt waar Het Kruispunt opereert, een stichting die verplichte informatieavonden en workshops organiseert met een antiracistisch oogmerk: van de strijd tegen microagressies en culturele toe-eigening tot de ‘dekolonisatie’ van de plaatselijke snackbar. Al snel begint de schrijver zich te verzetten tegen de benauwende identiteitspolitiek van Het Kruispunt, terwijl zijn vrouw, van Marokkaanse afkomst, juist meer en meer in de ban raakt van het programma. De spanningen lopen op, een scheiding dreigt. Desillusie en vertwijfeling drijven de schrijver uiteindelijk in de armen van Deftig Rechts, een conservatief-nationalistisch genootschap van schijnbare vrijdenkers, maar ook hier krijgt extremisme al snel de overhand.
In Herfstdraad dompelt Jamal Ouariachi de lezer met sardonisch genoegen onder in de duistere sferen van woke links en nationalistisch rechts: extreme werelden die bij nadere beschouwing verdacht veel op elkaar lijken. Maar Herfstdraad is ook het aangrijpende verhaal van een man die de vergankelijkheid van alles wat hem dierbaar is onder ogen moet zien.


Biografie

Jamal Ouariachi (1978) ontving voor zijn vierde roman Een honger zowel de BNG Bank Literatuurprijs als de European Union Prize for Literature. Het boek werd in acht talen vertaald. Ouariachi is columnist bij dagblad Trouw. In De Standaard publiceert hij regelmatig essays. Hij schreef teksten voor Het Zuidelijk Toneel en De Theatertroep. Zijn nieuwste roman heet Herfstdraad.Details

  EAN :9789021418032
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  24-02-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :37 mm
  Gewicht :557 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :448