Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De vrijheid om te blijven


Nederlands | 06-06-2024 | 192 pagina's

9789021343037

Paperback / softback


€ 19,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een van de interessantste denkers van haar generatie. ‘Een van de beste non-fictieboeken van 2023.’ Der Spiegel ‘Een inspirerend en tijdloos essay over innerlijke vrijheid’ ? Der Tagesspiegel

Tekst achterflap

Zelden is vrijheid zo intens besproken als tijdens de pandemie: de vrijheid om te reizen, onbeperkt te bewegen, mensen te ontmoeten waar men maar wil. Maar hoe duurzaam is zo’n beperkte opvatting van vrijheid, nu we tijden tegemoet gaan waarin klimaatcrises of oorlogen hele gebieden onbewoonbaar maken en er steeds minder plekken zijn waar het nog goed leven is? Volgens filosofe Eva von Redecker is het concept toe aan een grondige herziening: wat als we vrijheid opvatten als een plek waar we kunnen blijven? Dat klinkt als een paradox, maar in 'De vrijheid om te blijven' legt Von Redecker overtuigend uit waarom deze nieuwe invulling beter is voor mens en natuur, maar ook voor de gemeenschap omdat ze de afstand tussen individuen verkleint. Blijvende vrijheid kan alleen gezamenlijk tot stand worden gebracht. En ze groeit als we haar delen.

Biografie

Eva von Redecker (1982) is filosoof en auteur. Ze werkte als onderzoeker aan de Humboldt-Universität in Berlijn, de Universiteit van Cambridge en de New School for Social Research in New York. Von Redecker houdt zich bezig met kritische theorie, feminisme en kritiek op het kapitalisme. Ze schrijft bijdragen voor onder andere Die ZEIT en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s. Eerder verscheen van haar hand 'Revolution für das Leben'.

Details

EAN :9789021343037
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  06-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :212 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192