Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De gevaarlijkste man van de wereld


Nederlands | 09-05-2023 | 296 pages

9789021342085

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar




Korte beschrijving/Annotatie

De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad: allemaal zijn ze op zoek naar die ene geheimzinnige wapenhandelaar. Bloedstollende true crime, van de auteurs van 'Panama Papers'.

Tekst achterflap

De FBI heeft een prijs op zijn hoofd gezet: vijf miljoen dollar. Al twee keer werd hij aangeklaagd en veroordeeld. Er is alleen één probleem: niemand kan hem vinden. De geheimzinnige Karl Lee, een alias van Li Fangwei, houdt zich ergens in China verborgen. Het lijkt erop dat hij machtige vrienden heeft in de Volks republiek. Li is een gewetenloze wapenhandelaar. Hij kan alles leveren, kruisraketten bijvoorbeeld. Niet voor niets wordt hij ook wel Rocketman genoemd. Elke dictator mag bij hem een bestelling plaatsen. Zo is hij hofleverancier van Iran. De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad maken al jaren jacht op hem, maar telkens weet hij te ontsnappen. Bastian Obermayer en Frederik Obermaier, de auteurs van ‘Panama Papers’, besluiten hem te zoeken. Ze volgen zijn spoor – het geld en de wapendeals – over vier continenten. Ze begeven zich onder spionnen en komen in loopgraven terecht, om uiteindelijk te arriveren voor de poorten van Fangweis grootste fabriek. En daar gaan ze naar binnen.

Biografie

Bastian Obermayer & Frederik Obermaier zijn de auteurs van de internationale bestseller ‘Panama Papers’, waarvoor ze in 2017 een Pulitzerprijs ontvingen. Ze publiceerden ook over de Paradise Papers en recentelijk over de geheimen van de Zwitserse banken. Voor hun boek over Li Fangwei werkten ze samen met onderzoeksjournalist Philipp Grüll en Chinacorrespondent Christoph Giesen.

Details

EAN :9789021342085
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Verschijningsdatum :  09-05-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :420 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :296