De gevaarlijkste man van de wereld

Nederlands | 09-05-2023 | 296 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad: allemaal zijn ze op zoek naar die ene geheimzinnige wapenhandelaar. Bloedstollende true crime, van de auteurs van 'Panama Papers'.


Tekst achterflap

De FBI heeft een prijs op zijn hoofd gezet: vijf miljoen dollar. Al twee keer werd hij aangeklaagd en veroordeeld. Er is alleen één probleem: niemand kan hem vinden. De geheimzinnige Karl Lee, een alias van Li Fangwei, houdt zich ergens in China verborgen. Het lijkt erop dat hij machtige vrienden heeft in de Volks republiek. Li is een gewetenloze wapenhandelaar. Hij kan alles leveren, kruisraketten bijvoorbeeld. Niet voor niets wordt hij ook wel Rocketman genoemd. Elke dictator mag bij hem een bestelling plaatsen. Zo is hij hofleverancier van Iran. De CIA, de NSA, MI6 en de Mossad maken al jaren jacht op hem, maar telkens weet hij te ontsnappen. Bastian Obermayer en Frederik Obermaier, de auteurs van ‘Panama Papers’, besluiten hem te zoeken. Ze volgen zijn spoor – het geld en de wapendeals – over vier continenten. Ze begeven zich onder spionnen en komen in loopgraven terecht, om uiteindelijk te arriveren voor de poorten van Fangweis grootste fabriek. En daar gaan ze naar binnen.


Biografie

Bastian Obermayer & Frederik Obermaier zijn de auteurs van de internationale bestseller ‘Panama Papers’, waarvoor ze in 2017 een Pulitzerprijs ontvingen. Ze publiceerden ook over de Paradise Papers en recentelijk over de geheimen van de Zwitserse banken. Voor hun boek over Li Fangwei werkten ze samen met onderzoeksjournalist Philipp Grüll en Chinacorrespondent Christoph Giesen.Details

  EAN :9789021342085
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  09-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :28 mm
  Gewicht :420 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :296