Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

In Birkenau

Een getuigenis

Nederlands | 02-03-2023 | 112 pages

€ 19,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Rosa de Winter-Levy overleefde Auschwitz. Haar aangrijpende getuigenis van de verschrikkingen die ze meemaakte tekende ze vlak na de oorlog op.


Tekst achterflap

In de laatste trein die vanuit Westerbork vertrok naar Auschwitz bevond zich Rosa de Winter-Levy met haar man en haar dochter. In Auschwitz werd ze direct na aankomst ruw gescheiden van haar man. Ze belandde in Birkenau, waar ook haar dochter van haar werd afgenomen. Ze raakte bevriend met Edith, de moeder van Anne Frank, die ook gescheiden was van haar familie. Edith stierf in Rosa’s armen, zelf ontsnapte ze op wonderbaarlijke wijze aan de dood. In de ziekenbarak van het door de SS verlaten kamp werd ze bevrijd door de Russen. Lange tijd verkeerde ze in onzekerheid over het lot van haar man en haar dochter. Maanden na de bevrijding sloot ze haar dochter weer in haar armen; haar man bleek te zijn vermoord. Nog diezelfde zomer deed ze verslag van de verschrikkingen die ze had meegemaakt. ‘In Birkenau’ is een uitzonderlijk directe en zeer aangrijpende getuigenis.

Met een voowoord van Ronit Palache.


Recensie/Quote

'Aangrijpend.'


Biografie

Rosa de Winter-Levy werd op 9 juni 1905 geboren in Gelsenkirchen (Duitsland). Haar ouders stierven aan de Spaanse Griep, waarna de jonge Rosa naar Nederland kwam. In 1927 trouwde ze met Emanuel de Winter, die een slagerij had in Zutphen. Een jaar later werd hun enige kind geboren: Judy. Rosa de Winter-Levy overleed in 1985.Details

  EAN :9789021342061
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  02-03-2023
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :207 mm
  Breedte :132 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :290 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :112