Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Hoe je kinderen opvoedt tot de gelukkigste ter wereld

Nederlands | 09-03-2023 | 208 pages

€ 21,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Hoe voed je een kind op tot een sociaal betrokken, zelfbewust en gelukkig persoon? Voor de lezers van Philippa Perry – met een Scandinavisch tintje.


Tekst achterflap

Al vijf jaar op rij worden de inwoners van Finland uitgeroepen tot de gelukkigsten ter wereld. In ‘Hoe je kinderen opvoedt tot de gelukkigste ter wereld’ ontrafelt kinderpsychiater, ouder en inmiddels ook grootouder Kaija Puura de geheimen van Scandinavisch ouderschap. Puura schrijft geen droge handleiding, maar een empathische gids waarin ze wetenschappelijk onderzoek combineert met persoonlijke ervaringen en anekdotes. Daarbij put ze rijkelijk uit voorvallen uit het dagelijks leven. Van emotieregulatie tot de ontwikkeling van eigenwaarde, van het belang van routines tot het stimuleren van creativiteit – Puura laat op een heldere manier zien hoe je een kind opvoedt tot een zelfstandige en positieve volwassene. Daarbij beperkt ze zich niet tot de kleuterjaren, maar laat ze de hele opvoeding de revue passeren – tot je kind is uitgegroeid tot een van die gelukkigste, maar ook sociaal betrokken mensen ter wereld.


Biografie

Kaija Puura (1961) is hoogleraar Kinderpsychiatrie en hoofd van de afdeling Kinderpsychiatrie in het academisch ziekenhuis van Tampere University. Al meer dan dertig jaar doet ze onderzoek naar jonge kinderen. Daarnaast is ze directeur van de World Association for Infant Mental Health en vicevoorzitter van de International Association for Child and Adolescent Psychiatry and Allied Professions.Details

  EAN :9789021341965
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  09-03-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :336 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :208