Het gebroken huis


Nederlands | 30-08-2022 | 256 pages

€ 22,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een herontdekt meesterwerk waarin een doodnormale familie in de ban raakt van het nazisme. Een onvergetelijk portret van een jeugd onder Hitler.


Tekst achterflap

Horst Krüger groeit op in een stille buitenwijk van Berlijn, in een doodgewoon gezin. Zijn vader is ambtenaar, zijn moeder huisvrouw, hij en zijn zus gaan naar school. De komst van het nationaalsocialisme lijkt aanvankelijk aan hen voorbij te gaan. Hier leven mensen brave, niet-politieke levens – maar geleidelijk raken ze toch bedwelmd door de beloften van het nazisme. Deze veilige en overzichtelijke wereld brokkelt verder af wanneer het noodlot toeslaat. Krüger ontvlucht het verstikkende gezin en gaat in het verzet. Hij ontsnapt aan gevangenschap, maar wordt naar het front gestuurd als Hitler aan de verovering van Europa begint. In ‘Het gebroken huis’ toont Krüger hoe een familie die in de ban is van het nazisme erdoor wordt vernietigd.


Biografie

Horst Krüger (1919-1999) studeerde filosofie en literatuur. Na de oorlog werd hij essayist en literair criticus. Zijn boek ‘Het gebroken huis’ wordt nu, een halve eeuw na verschijnen, in vele talen gepubliceerd.Details

  EAN :9789021341521
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  30-08-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :138 mm
  Breedte :214 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :383 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :256