Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Autopia


Nederlands | 23-03-2023 | 320 pagina's

9789021340302

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De auto heeft onze manier van leven compleet veranderd. In 2035 wordt de productie ervan in Europa verboden. Peter Giesen schreef een prachtige cultuurgeschiedenis van de auto.

Tekst achterflap

Was het aanvankelijk vooral een speeltje voor rijke avonturiers die de roes van snelheid en een flirt met de dood zochten, gaandeweg werd de auto de parel van de consumptiemaatschappij. Hij bood de bezitter vrijheid en flexibiliteit. Dankzij de auto konden mensen op vakantie en ontdekten zij de natuur. Met de auto trokken de stedelingen naar groene voorsteden. Wonen werd gescheiden van werken en winkelen, de sociaal gemengde stad maakte plaats voor bubbels van hoger- en lageropgeleiden. Alleen autobezitters namen deel aan de moderne tijd. In ‘Autopia’ laat Peter Giesen zien hoe de auto onze wereld compleet veranderde. Hij beschrijft hoe ondernemers en ontwerpers als Henry Ford, André Citroën en Ferdinand Porsche er een massaproduct van maakten. Hij vertelt over dichters en artiesten als Bertolt Brecht en Elvis Presley, die vielen voor de charme van het voertuig. En hij werpt een blik in de toekomst. Peter Giesen schrijft een requiem voor de auto met verbrandingsmotor, de machine die anderhalve eeuw het brandpunt van onze dromen was.

Biografie

Peter Giesen studeerde geschiedenis in Utrecht waar na zijn loopbaan in de journalistiek begon. Voor ‘de Volkskrant’ was hij vijf jaar lang werkzaam als correspondent in Parijs. Hij schreef vervolgens het boek ‘Retour de France’, dat op de shortlist van de Brusseprijs stond.

Details

EAN :9789021340302
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  23-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :138 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :472 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320