Voor een leven met boeken
0

De honderd dagen


Nederlands | 22-06-2021 | 240 pages

€ 15,00


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In ‘De honderd dagen’ van Joseph Roth keert Keizer Napoleon na maanden ballingschap triomfantelijk terug naar Parijs. Hij wordt door een juichende menigte onthaald. Een van de aanbidders, de wasvrouw Angelina Pietri, zoekt hem ’s nachts buiten het paleis op. Zij koestert de herinnering aan een eerdere nachtelijke ontmoeting, twaalf jaar geleden. De kleine vaderloze trommelaar Antoine Pascal vereert zijn keizer evenzeer. Al sinds zijn zevende trekt hij op met het keizerlijke leger; hij zal Napoleon trouw volgen tot op het slagveld van Waterloo. Tegen de achtergrond van de laatste honderd dagen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk vertelt Joseph Roth het verhaal van een volk van kleine lieden, die ten onder gaan aan hun verering van de dictator.


Korte beschrijving/Annotatie

Van de schrijver van Radetzkymars: een historische, nog altijd actuele roman uit 1936 over de laatste honderd dagen van Napoleon Bonaparte in Frankrijk.


Biografie

Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die zijn hoogtijdagen beleefde vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Roth werd geboren uit Joodse ouders in Galicië, aan de oostelijke kant van het Habsburgse keizerrijk. Hij diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het keizerlijke leger. Na de oorlog keerde hij terug naar Wenen. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs, waar hij onder armoedige omstandigheden overleed.

‘Joseph Roth raakt altijd meteen aan de kern van een menselijk wezen. (…) Zijn karakterbeschrijvingen, zijn beschrijvingen van situaties en mensen zijn onovertroffen. Maar altijd met een soort eenvoud geschreven dat je denkt: hoe doet hij het?’ – Tommy WieringaDetails

  EAN :9789020416541
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Wilfred Oranje
  Publicatiedatum :  22-06-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :279 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :240
  Reeks :  LJ Veen Klassiek