Voor een leven met boeken
0

Droomnovelle en andere verhalen


Nederlands | 22-06-2021 | 448 pages

€ 20,00


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In ‘Droomnovellen en andere verhalen’ zijn de mooiste novellen uit het fascinerende oeuvre van Arthur Schnitzler bijeengebracht, zoals ‘Juffrouw Else’ en ‘Luitenant Gustl’, waarin Schnitzler als een van de eersten de innerlijke monoloog toepast; ‘Casanova’s thuisreis’, dat de worsteling beschrijft van de ouder wordende Casanova, die zijn toevlucht neemt tot list en bedrog om zijn doel te bereiken; en ‘Droomnovelle’, het verhaal van een huwelijkscrisis, dat Stanley Kubrick inspireerde tot zijn beroemde film ‘Eyes Wide Shut’. Als portrettist van de Weense samenleving ten tijde van het fin de siècle is Arthur Schnitzler onovertroffen. Het psychologisch inzicht waarmee hij karakters en tijdgeest ontleedde, is door zijn tijdgenoot Sigmund Freud zeer geprezen. Zijn personages worden inwendig verscheurd door eergevoel, jaloezie, erotische verlangens. Herinneringen, dromen en hallucinaties bepalen de leefwereld van Schnitzlers personages, niet de schijnbaar objectieve werkelijkheid.


Korte beschrijving/Annotatie

Klassieke verhalen en novellen van dé portrettist van de Weense fin de siècle samenleving, en tijdgenoot van Freud. Met o.a. ‘Droomnovelle’, de inspiratie voor Stanley Kubricks Eyes Wide Shut.


Biografie

Arthur Schnitzler (1862-1931) studeerde geneeskunde en begon vervolgens een eigen artsenpraktijk totdat hij zich meer aan zijn literaire werk ging wijden. Naast verhalen en novellen publiceerde Schnitzler romans zoals 'De jonge weduwe'. Hij stierf in 1931 in Wenen als een van de belangrijkste vertellers en toneelschrijvers van Oostenrijk.Details

  EAN :9789020416527
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Elly Schippers
  Publicatiedatum :  22-06-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :505 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :448
  Reeks :  LJ Veen Klassiek