Het gepeste brein

Van levenslange littekens naar niet langer getekend

Nederlands | 13-09-2023 | 320 pages

€ 25,00

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Korte beschrijving/Annotatie

Pesten doet niet alleen iets met je leven, maar óók met je brein, laat Jennifer Fraser zien in 'Het gepeste brein'. Heel de littekens in je hersenen en bescherm jezelf.


Tekst achterflap

In Het gepeste brein laat Jennifer Fraser zien dat pesten zich op allerlei manieren én op alle leeftijden voordoet. De impact is groot en wordt ernstig onderschat. Slachtoffers van pesten lopen het risico op allerlei emotionele en lichamelijke klachten en de gevolgen zijn vaak levenslang.

In dit boek verzamelt Jennifer Fraser een overdonderende hoeveelheid bewijs van artsen, psychiaters, neurowetenschappers en -psychologen over de schade die pesten aanricht: het laat namelijk zichtbare littekens achter in onze hersenen. Pesten vormt ons, en onze geestelijke gezondheid staat ermee op het spel. De laatste inzichten uit de wetenschap bieden echter ook kansen voor herstel. Want hoewel ons brein kwetsbaar is, heeft ze ook de opmerkelijke eigenschap dat ze weer kan helen van allerlei soorten trauma's en littekens. Dit vermogen om zich aan te passen en te vernieuwen heet ‘neuroplasticiteit’.

Aan de hand van haar persoonlijke verhaal en vele praktijkvoorbeelden laat Jennifer Fraser zien hoe dit werkt. Zowel kinderen als volwassenen volgden een gericht programma om hun neurologische littekens te helen en hun gezondheid te herstellen, met zeer goede resultaten. Deze toegankelijke, praktische lessen en bewezen strategieën kunnen in ieders leven worden geïntegreerd. Het versterken van de hersenen werkt als een effectief tegengif tegen pesten en de gevolgen ervan.


Biografie

Jennifer Fraser schreef 'Het gepeste brein' naar aanleiding van de ingrijpende ervaringen met pesten van haarzelf en haar zoon. Ze is een warm pleitbezorger van het werk van Dr. Michael Merzenich en andere neurowetenschappers. www.bulliedbrain.comDetails

  EAN :9789020220766
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Jörgen van Drunen
  Verschijningsdatum :  13-09-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :220 mm
  Breedte :145 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :447 gr
  Voorraad :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden :320