Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Tantra, een allesomvattende oer-energie


Nederlands | 17-05-2023 | 192 Bekijk inkijkexemplaar

9789020220179

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Korte beschrijving/Annotatie

Verbind je met je oer-energie: de filosofie van tantra door Daniel Odier

Tekst achterflap

Volgens bijna alle grote wereldreligies, inclusief het boeddhisme, is begeerte een vijand die de weg naar verlichting verspert. Volgens Daniel Odier is verlangen juist het enige ware pad naar bevrijding.

Tantra is een leefwijze en allesomvattende levensvisie. Het staat voor oer-energie, opgewekt door lichamelijk verlangen, die gebruikt kan worden om verlichting te bereiken.

Dit boek is een handleiding van Odiers training in de traditie van tantra. Je leert subtiele technieken, ‘micropraktijken’, waardoor je je adem, je denken, en de natuurlijke processen van je lichaam leert beheersen. Met deze micro-oefeningen leer je de waan van alledag even stil te leggen om bevrijding te ervaren. Daarnaast onthult Tantra veel van de geheime praktijken uit klassieke Tantrische geschriften zoals de Vijnanabhariva Tantra en Ch'an meester Chinul's traktaat over de Geheimen van het Cultiveren van de Geest. Ook leer je de belangrijke technieken van de rituele seksuele observaties die bekend staan als Maithuna.

Tantra gaat niet alleen over de energie die door passie en seks wordt aangewakkerd, maar is een allesomvattende levensvisie en leefwijze. Het woord ‘tantra’ is Sanskriet voor expansie (tan) en bevrijding (tra). Tantra staat voor oer-energie, opgewekt door lichamelijk verlangen, die gebruikt kan worden om verlichting te bereiken. Tantra gaat uit van bewuste beleving via al je zintuigen. Je leert je adem beter te gebruiken, je gedachten te beheersen en je lichaamsbewustzijn te vergroten. Een boek om bladzijde voor bladzijde dichter bij jezelf te komen.

Biografie

Daniel Odier is naast zenmeester, auteur, dichter, scenarioschrijver en essayist ook spiritueel leraar van oosterse religieuze tradities, met name tantra. Door Anaïs Ningeprezen als ‘een voortreffelijk schrijver en een verbluffend dichter’.

Details

EAN :9789020220179
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Willie van Boven
Publicatie datum :  17-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :136 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :272 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :192