De nervus vagus, onze innerlijke therapeut

Eerste hulp bij overprikkeling, paniek, angst, trauma en depressie

Nederlands | 10-05-2023 | 208 pages

€ 25,00

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)


Korte beschrijving/Annotatie

Ontdek de nervus vagus: de zenuw die kalmeert en onze innerlijke therapeut is


Tekst achterflap

Sandra Hintringer beschrijft in De nervus vagus, onze innerlijke therapeut op een heldere manier de werking van je autonome zenuwstelsel en laat zien wat de nervus vagus voor jouw gezondheid en welbevinden kan betekenen. De nervus vagus is de zenuw die de ontspanning in ons lichaam en daarmee ons gevoel van veiligheid reguleert.

Veel mensen worstelen met zeer uiteenlopende kleine of grotere gevolgen van incidenten of trauma’s die zij in hun leven meemaakten. Onverwachte gebeurtenissen lijken het lichaam – en dan vooral het autonome zenuwstelsel – te irriteren en soms zelfs te blokkeren. Hoe kom je hier weer uit?

Fundamentele rust en ontspanning met behulp van de nervus vagus zorgen voor balans in het zenuwstelsel, waardoor het lichaam weer in contact komt met het eigen vermogen tot zelfherstel.

In het eerste deel van dit boek leer je over de polyvagaaltheorie: hoe je stressreacties en de gevolgen van trauma kunt begrijpen en reguleren. Deel 2 biedt wegen naar verandering: je leert je fysieke toestand te begrijpen (hoe gaat het nou écht met je?), ook wanneer je je er niet bewust van bent dat er spanning in je lichaam zit. Tot slot krijg je in deel 3 praktische, regulerende lichaamsoefeningen om met je innerlijke therapeut aan de slag te gaan. Denk aan ontspanningsoefeningen en noodoefeningen tegen paniek en dissociatie.


Biografie

Sandra Hintringer werkt als alternatief therapeute, gespecialiseerd in osteopathie en traumatherapie. De relatie tussen lichaamsstructuur, functie, emoties, levensgebeurtenissen en levensstijl staat steeds voorop. osteopathie-hintringer.deDetails

  EAN :9789020220124
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Geraldine Damstra
  Verschijningsdatum :  10-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :220 mm
  Breedte :145 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :316 gr
  Voorraad :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden :208