Burn-on

De functionerende burn-out. Wanneer de crash uitblijft

Nederlands | 16-11-2022 | 160 pages

€ 20,00

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)


Korte beschrijving/Annotatie

In 'Burn-on' geeft Mieke Lannoey tips om een de functionerende burn-out te voorkomen, wanneer je niet meer uit de werkmodus kunt komen.


Tekst achterflap

In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Burn-on is een nieuw klinisch beeld dat vooral hoogopgeleide mensen treft, mensen die vastlopen in een innerlijke werkmodus, een permanente professionele fixatie hebben en dwangmatig gericht zijn op prestaties en zelfverbetering.

Deze mensen kunnen niet meer stoppen of ‘uit gaan’; ontspannen lukt niet meer. Onderliggend is er altijd een gevoel van tekortschieten en de angst ontoereikend te zijn. Ze geven de buitenwereld de indruk dat ze alles voor elkaar hebben, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt. Wat functioneel is krijgt voorrang op wat vreugde brengt.

De gevolgen en symptomen zijn fysieke spanningsklachten en slaapproblemen, schuld- en schaamtegevoelens, zelfveroordeling en -verachting, uitputting en depressie, levensmoeheid en innerlijke leegte. Helaas zijn zij er trots op dat ze het kunnen blijven volhouden, staande blijven is voor hen existentieel.

Mieke Lannoey geeft waardevolle tips om te voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.Details

  EAN :9789020219470
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  16-11-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :209 mm
  Breedte :134 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :254 gr
  Voorraad :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden :160