Echo van de tijd

De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in klassieke muziek

Nederlands | 29-08-2023 | 400 pages

€ 34,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Muziek als herinnering aan de Tweede Wereldoorlog

In Echo van de tijd geeft Jeremy Eichler een gepassioneerd pleidooi voor de sterke relatie tussen het culturele geheugen en muziek in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Als we het hebben over hoe onze samenleving zich voorbije tijden herinnert, denken we vaak aan geschiedenisboeken, archieven, documentaires en gedenkplaatsen. Maar ook muziek kan dienen als herinnering, zo laat Eichler zien.

Aan de hand van de levens van vier componisten, Arnold Schönberg, Richard Strauss, Dmitri Sjostakovitsj en Benjamin Britten, toont Eichler hoe overtuigingen en ervaringen uit de oorlogsperiode hebben geleid tot enkele van de meest iconische stukken in de muziekgeschiedenis. Op briljante wijze combineert hij geluid en plaats, geschiedenis en herinnering, om vervolgens helder aan te tonen dat muziek de echo is van het verleden.

Jeremy Eichler is criticus, essayist en cultuurhistoricus met een specialisatie in muziek. Hij schreef onder meer voor The New York Times, The New Yorker en The Washington Post en is een veelgevraagd spreker en gastdocent aan universiteiten. Sinds 2006 is hij hoofdcriticus klassieke muziek bij The Boston Globe.


Biografie

Jeremy Eichler is criticus, essayist en cultuurhistoricus met een specialisatie in muziek. Hij schreef onder meer voor The New York Times, The New Yorker en The Washington Post en is een veelgevraagd spreker en gastdocent aan universiteiten. Sinds 2006 is hij hoofdcriticus klassieke muziek bij The Boston Globe.Details

  EAN :9789000380879
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Verschijningsdatum :  29-08-2023
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :238 mm
  Breedte :162 mm
  Dikte :43 mm
  Gewicht :840 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :400
  Trefwoorden :  benjamin britten;britten;klassieke muziek;muziek;muziekgeschiedenis;schönberg;sjostakovitsj;strauss;tweede wereldoorlog;woii