Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Schaduw rond het middaguur


Nederlands | 17-08-2023 | 896 pagina's

9789000364916

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 59,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Ambitieuze geschiedenis van de twintigste eeuw, vanuit Zuid-Aziatisch perspectief

Zuid-Azië vormt voor een vijfde van de wereldbevolking de thuisbasis. Toch weten we in het Westen maar weinig over de geschiedenis van dit deel van de wereld. Waar wij de wereldoorlogen als de twee belangrijkste kantelpunten van de twintigste eeuw beschouwen, staat in Zuid-Azië de opdeling van het Brits-Indische rijk centraal.

Zuid-Azië-expert Joya Chatterji laat ons op treffende wijze kennismaken met de twintigste-eeuwse geschiedenis van dit onderbelichte subcontinent. Ze verkent daarin niet alleen de politieke ontwikkelingen, maar ook cultuur, technologie en de consumptiemaatschappij komen uitgebreid aan bod. Bovendien belicht Chatterji de donkere kanten van de Zuid-Aziatische samenleving en cultuur, die zelfs tijdens jaren van voorspoed hun stempel op de geschiedenis drukken. Schaduw rond het middaguur is een uitdagend geschiedwerk dat de volledige Zuid-Aziatische twintigste eeuw overspant.

Joya Chatterji is hoogleraar Zuid-Aziatische Geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge en is als fellow verbonden aan Trinity College. Daarnaast is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Modern Asian Studies. Van haar hand verschenen al meerdere boeken over Zuid-Azië.

Biografie

Joya Chatterji is hoogleraar Zuid-Aziatische Geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge en is als fellow verbonden aan Trinity College. Daarnaast is ze hoofdredacteur van het vaktijdschrift Modern Asian Studies. Van haar hand verschenen al meerdere boeken over Zuid-Azië.

Details

EAN :9789000364916
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Vertaler : Margreet de Boer - Martine Both - Cornelis van Ginneken
Publicatie datum :  17-08-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :237 mm
Breedte :165 mm
Dikte :55 mm
Gewicht :1284 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :896
Keywords :  azië;bangladesh;india;pakistan;twintigste eeuw;zuid-azië