Borgata: de start van een imperium

De geschiedenis van de Amerikaanse maffia

Nederlands | 09-11-2023 | 416 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

De definitieve geschiedenis van de Amerikaanse maffia, geschreven door een insider

Het verhaal van de Amerikaanse maffia begint op Sicilië. Na het einde van het feodalisme in Italië in de negentiende eeuw begonnen daar plaatselijke bewoners op te staan om de vrijgekomen machtsposities in hun gemeenschap in te nemen. Zo ontstond een structuur van invloedrijke Siciliaanse familieclans die hun eigen regels en gebruiken ontwikkelden. Siciliaanse immigranten namen hun levenswijze van eer, vendetta en zwijgplicht mee naar Amerika en vormden daar hun eigen clans: borgata’s.

In Borgata: de start van een imperium vertelt voormalig maffialid Louis Ferrante de ontstaansgeschiede nis van de Amerikaanse maffia. Op basis van jarenlang onderzoek en zijn eigen ervaringen binnen de New Yorkse maffiafamilie Gambino, onthult hij waarom dit geheime genootschap binnen de Siciliaanse gemeenschap kon ontstaan en hoe het in de twintigste eeuw tot alle lagen van de Amerikaanse samenleving is doorgedrongen. In dit eerste deel verdiept Ferrante zich in de diepe sociale, economische en politieke wortels van Sicilië en reconstrueert hij de stormachtige opkomst van de maffia in de Verenigde Staten en van beruchte maffialeden als Lucky Luciano, Vito Genovese en Meyer Lansky.

Louis Ferrante is een voormalig maffialid en zat acht jaar in de gevangenis. Sinds zijn vrijlating schreef hij meerdere succesvolle boeken en daarnaast is hij de presentator van het tv-programma Inside the Gangsters Code, waarvoor hij verschillende prijzen en nominaties ontving.


Biografie

Louis Ferrante is een voormalig maffialid en zat acht jaar in de gevangenis. Hij schreef meerdere succesvolle boeken en presenteert een programma over de maffia op Discovery Channel, waar hij verschillende prijzen en nominaties voor ontving.Details

  EAN :9789000356287
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Verschijningsdatum :  09-11-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :232 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :34 mm
  Gewicht :625 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :416
  Trefwoorden :  chicago;clans;drugs;ferrante;gangster;gevangenis;gokken;italië;las vegas;maffia;moord;onderwereld;sicilië;true crime