De crisis van het democratisch kapitalisme

Nederlands | 09-03-2023 | 544 pages

€ 49,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Krachtig pleidooi voor de instandhouding van het democratisch kapitalisme

Toen de Berlijnse Muur in 1989 viel, zegevierde het westerse democratisch kapitalisme. Democratie en kapitalisme verspreidden zich in rap tempo over de hele wereld en onder de bevolking overheerste een gevoel van triomf. Nu, meer dan een kwarteeuw later, wordt de westerse wereld geconfronteerd met een financiële crisis, heerst er een groeiende ongelijkheid en is de onvrede groot. Er gaan krachtige stemmen op dat het kapitalisme beter af zou zijn zonder democratie, terwijl anderen juist het tegendeel beweren.

In De crisis van het democratisch kapitalisme geeft Martin Wolf een overtuigend weerwoord op beide standpunten. Hij biedt een diepgaande en heldere visie op het steeds wankelere huwelijk tussen kapitalisme en democratie – en maakt duidelijk waarom een scheiding een vrijwel onoverkomelijke ramp zou zijn.

Martin Wolf is Chief Economics Commentator van de Financial Times. Hij heeft een eredoctoraat aan de London School of Economics, is Honorary Fellow aan Nuffield College in Oxford en is lid van de International Media Council van het World Economic Forum. Voor zijn werk ontving hij meerdere prijzen.


Biografie

Martin Wolf is Chief Economics Commentator van de Financial Times. Hij heeft een eredoctoraat aan de London School of Economics, is Honorary Fellow aan Nuffield College in Oxford en is lid van de International Media Council van het World Economic Forum. Voor zijn werk ontving hij meerdere prijzen.Details

  EAN :9789000355495
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Verschijningsdatum :  09-03-2023
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :238 mm
  Breedte :165 mm
  Dikte :51 mm
  Gewicht :956 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :544
  Trefwoorden :  antikapitalisme;china;democratie;donald trump;economie;financiële crisis;fukuyama;geert wilders;geopolitiek;jeremy corbyn;kapitalisme;kaplan;kissinger;liberalisme;marine le pen;nigel farage;poetin;populisme;westen