Goodnight


Nederlands | 01-04-2021 | 82 pages

€ 20,00


    Beschikbaar
Beschrijving

Femke den Hollander heeft een hart voor cultuur en relevante maatschappelijke projecten. Haar werk getuigt van een constante zoektocht naar het onbekende, met focus op 'de mens' in zijn omgeving. Ze zet zich op gelijke voet met haar onderwerp, dichtbij en haast voelbaar aanwezig – verbonden.

Met de reeks ‘Goodnight’ geeft Femke den Hollander een nieuwe definitie aan die onbekende paden. Een virus deed haar geliefde onderwerpen verdwijnen en de lege agenda zorgde voor rust en tijd voor vrij werk. Om de band met haar medemens te onderhouden trok ze dagelijks de straten in op zoek naar de romantiek van de valavond, richtte haar camera daarbij op bomen, rivieren, bloemen en de poëzie die zich aandiende. Verbeelding, schoonheid en verstilling beschrijven de kern en vooral ook de impact van de fotoreeks.

Het delen van de beelden op sociale media werd een wezenlijk deel van het project. De sprekende sfeer die Femke den Hollander vastlegde raakt duidelijk een snaar bij een groot aantal volgers. De beelden roepen herkenbare gevoelens op, waarop gereageerd wordt. Het delen bestaat daardoor uit meer dan het beeld, het is een wisselwerking tussen fotograaf, werk en toeschouwer – een intense manier van samen zijn, die hoop, licht en wederzijdse troost biedt.

Het boek ‘Goodnight’ is het resultaat van deze uitwisseling: de foto's worden afgewisseld met poëzie en teksten van vrienden en enkele Brugse schrijvers/dichters zoals Peter Verhelst, Harm Dicht, Frederik Lucien Delaere, Lise Surmont,...Details

  EAN :2000000010373
  Auteur: 
  Uitgever :Femke den Hollander
  Verschijningsdatum :  01-04-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :8 mm
  Gewicht :300 gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :82
  Trefwoorden :  goodnight fotografie brugge gedichten lockdown