Voor een leven met boeken
0

De middeleeuwers


Nederlands | 10-11-2020 | 256 pages

€ 23,50


    POD (Beschikbaar als print-on-demand.)


Tekst achterflap

'De middeleeuwers' van Luit van der Tuuk en Leon Mijderwijk werpt nieuw licht op de mensen uit de middeleeuwen. Een onbekend graf dat opeens van een belangrijk koning blijkt te zijn, een verloofde die met een vloot haar vluchtende bruidegom achterna gaat, en een adellijke vrouw die weigert te trouwen en haar intrek neemt in het klooster; het zijn verhalen die tot de verbeelding spreken. Maar wat weten we nu werkelijk van de mensen die in de vroege middeleeuwen leefden? Luit van der Tuuk en Leon Mijderwijk nemen de lezer aan de hand van verschillende personages uit Nederland en België mee op reis in de tijd. Maak kennis met koningen, priesters, herbergiers, barden en boeren, en ontdek het doen en laten van toen. Op basis van archeologische kennis en schriftelijke bronnen geven Van der Tuuk en Mijderwijk een dynamische indruk van de middeleeuwse belevingswereld. De vroegmiddeleeuwse samenleving was namelijk complex, divers en voortdurend in beweging, en ze blijkt zeker niet zo donker als vaak gedacht.


Korte beschrijving/Annotatie

In 'De middeleeuwers' vertellen Luit van der Tuuk en Leon Mijderwijk over echte mensen uit de middeleeuwen: barden, boeren, koningen en krijgslieden.


Biografie

Luit van der Tuuk (1954) is conservator van Museum Dorestad en schreef een tiental boeken over de vroege middeleeuwen, waaronder ‘De Friezen’, ‘De eerste Gouden Eeuw’ (bekroond met de W.A. van Es-prijs) en ‘De Franken in België en Nederland’.
Leon Mijderwijk (1975) is educatief uitgever en recensent en schrijft o.a. voor ‘Detectormagazine’, ‘Filatelie’ en digitaal magazine Toen.Details

  EAN :9789401917384
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Publicatiedatum :  10-11-2020
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150 mm
  Breedte :228 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :369 gr
  Voorraad :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden :256