Voor een leven met boeken
0

Vorsten van Albion


Nederlands | 26-11-2020 | 672 pages

€ 35,00


   Niet bestelbaar


  Toevoegen aan verlanglijst

   Tekst achterflap

‘Vorsten van Albion’ van Dan Jones is een kroniek van acht generaties van de beste en slechtste koningen en koninginnen die Engeland ooit heeft gekend. Ze maakten deel uit van het huis Plantagenet, en hun geschiedenis is die van Engeland en Groot-Brittannië. Deze eerste koninklijke dynastie van Engeland heerste ruim driehonderd jaar over Albion, van 1154 tot 1485. De van oorsprong uit Anjou afkomstige vorsten zorgden ervoor dat Engeland uit de middeleeuwen tevoorschijn kwam als een zeer georganiseerd rijk, dat heerste van Schotland tot Jeruzalem.


Korte beschrijving/Annotatie

'Vorsten van Albion' is als 'Game of Thrones', maar dan waargebeurd. De fascinerende geschiedenis van een Engels koningshuis, verteld door Dan Jones.


Biografie

Dan Jones is historicus, auteur, journalist en programmamaker. In Nederland en internationaal boekte hij veel succes met ‘De Tempeliers’ en ‘De Kruisvaarders’. Samen met Marina Amaral maakte hij ‘De tijd in kleur’ en ‘Wereld in vlammen’.


Recensie/Quote

‘Dan Jones is anders dan je zou verwachten van een historicus die is gespecialiseerd in de middeleeuwen. Leren jack, werkelijk overal tatoeages, populair jargon. Maar vergis je niet. De vakman popt up.’Details

  EAN :9789401917025
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Publicatiedatum :  26-11-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :163 mm
  Breedte :236 mm
  Dikte :51 mm
  Gewicht :980 gr
  Voorraad :Niet bestelbaar
  Aantal bladzijden :672