Voor een leven met boeken
0

Philippus en Alexander


Nederlands | 01-10-2020 | 608 pages

€ 37,50


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Er zijn weinig historische figuren die zo tot de verbeelding spreken als Alexander de Grote. Vanaf het moment dat hij Azië binnenviel in 334 v.Chr. tot zijn dood in 323 breidde hij de Hellenistische cultuur uit van Griekenland in het westen tot Klein-Azië, de Levant, Egypte, Centraal-Azië en Pakistan en Kasjmir in het oosten. Hij veroverde een rijk zonder weerga, ook al was het van korte duur. Maar hij had nooit kunnen bereiken wat hij deed zonder de prestaties van zijn vader, Philippus II. Het was Philippus die de loop van de Macedonische geschiedenis veranderde en een zwak en economisch achterlijk koninkrijk transformeerde in een militaire grootmacht.


Korte beschrijving/Annotatie

Alexander de Grote spreekt enorm tot de verbeelding. Zijn vader, Philippus II, is minder bekend. Je kunt het verhaal van Alexander echter niet los zien van dat van zijn vader, toont Goldsworthy.


Biografie

Adrian Goldsworthy is een van de bekendste historici op het gebied van de oudheid. Hij promoveerde aan Oxford, doceerde daarna aan verschillende universiteiten en schreef meerdere internationale bestsellers, waaronder 'Pax Romana' en 'Augustus'.


Recensie/Quote

‘Het is uitmuntend. Hij weegt zijn bronnen, schrijft met flair en een vleugje humor en heeft oog voor de smakelijke details.’Details

  EAN :9789401915427
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Roelof Posthuma
  Publicatiedatum :  01-10-2020
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :149 mm
  Breedte :229 mm
  Dikte :47 mm
  Gewicht :803 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :608