Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Waarom dit niet de laatste oorlog is

Over de psychologie van internationale conflicten

Nederlands | 26-10-2022 | 237 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Waar wordt de volgende oorlog uitgevochten? In Taiwan, Soedan of de Centraal-Afrikaanse Republiek? In de Balkan of zelfs in de Verenigde Staten? Het lijkt doemspraak, maar zo onwaarschijnlijk is een nieuwe golf van gewapende conflicten niet.

De oorlog in Oekraïne kwam voor het Westen als een schok. Rationeel was die niet te verklaren. Maar conflicten ontstaan niet uit rationele overwegingen. Bijna altijd is er sprake van een onverwerkt verleden. De val van de Sovjet-Unie was voor Rusland een pijnlijk trauma. Een etterende wonde die ook in de jaren daarna ontstoken bleef, door de hoogmoed van de VS en Europa, de uitbreiding van de NAVO en de kleurenrevoluties in naburige landen. Om dat trauma te verwerken wil Poetin terugkeren naar de geboorte van het tsaristisch Rusland, mét Oekraïne erbij.

Rusland is lang niet het enige land met een onverwerkt trauma. Ook landen als Turkije, Egypte en China worstelen met hun verleden. Sinds 9/11 plooien steeds meer naties terug op zichzelf. De globalisering en democratisering van de wereld wordt teruggedraaid. Als die evolutie blijft duren, dan is een nieuwe oorlog onvermijdelijk.

Historicus en politiek analist Koert Debeuf gebruikt zijn jarenlange expertise in het geopolitieke veld en zijn persoonlijke ervaringen om aan te tonen dat oorlog niet wordt uitgevochten om economische, maar om psychologische redenen. Hij waarschuwt waar de volgende conflicten zich aandienen, en hoe we die met empathie en begrip alsnog kunnen proberen te vermijden.


Slogan/Promotie

Waarom oorlog vaak een psychologische oorzaak heeftDetails

  EAN :9789401487429
  Auteur: 
  Uitgever :Terra - Lannoo, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  26-10-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :211 mm
  Breedte :142 mm
  Dikte :24 mm
  Gewicht :362 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :237