Mijn moeder heeft altijd gelijk


Nederlands | 20-07-2021 | 288 pages

€ 20,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Indringende moederdochterroman: Waar begint jouw eigen verhaal?

Er zijn twee thema's die een vrouw haar leven lang bezighouden: het gevecht tegen het eigen lichaam en de complexe verhouding tot de moeder. Lana Lux verweeft deze thema's tot een verrassende en keiharde roman over de zware last van je voorgeschiedenis en het verraderlijke pad op weg naar je eigen identiteit.

Alisa voelt elke dag dat ze niet voldoet aan de verwachtingen van haar moeder, de Oekraïense schone die haar land heeft verlaten en nooit achteromkijkt. Wanneer haar vader bij hen weggaat en de druk om de perfecte dochter te zijn niet meer te verdragen lijkt, opent zich een uitweg in de ultieme controle over haar eigen lichaam door te bepalen dat het dun zal zijn, steeds dunner. Wat Alisa niet weet, is dat haar moeder een geheim heeft achtergelaten in Oekraïne, een geheim dat ze haar hele leven probeert te bezweren.
Mijn moeder heeft altijd gelijk grijpt je bij de keel door het unieke talent van Lana Lux om ogenschijnlijk eenvoudige bewoordingen geraffineerd vol te laden met betekenis.

'Met groot psychologisch inzicht, intelligent en meeslepend geschreven.' Frankfurter Allgemeine Zeitung

'Lux' precieze, onpretentieuze warmte en haar ongelofelijke talent om spanning op te bouwen krijgen je te pakken en laten je niet meer los.' Die Welt


Recensie/Quote

Met groot psychologisch inzicht, intelligent en meeslepend geschreven.


Biografie

Lana Lux werd in 1986 geboren in Oekraïne. Op tienjarige leeftijd vluchtte ze met haar ouders naar Duitsland. Ze studeerde voedingswetenschappen en volgde de toneelopleiding aan de Michael Tschechow Studio in Berlijn. Ze woont met haar man en dochter in Berlijn. Haar debuut Kukolka werd zeer goed ontvangen.Details

  EAN :9789046827253
  Auteur: 
  Uitgever :Park Uitgevers
  Vertaler : Marcel Misset
  Verschijningsdatum :  20-07-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :211 mm
  Dikte :23 mm
  Gewicht :380 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288