Het wonder van complexe systemen


Nederlands | 16-08-2022 | 128 pages

€ 19,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een kijkje in het geniale hoofd van de Nobelprijswinnaar voor natuurkunde Giorgio Parisi. Puttend uit zijn eigen leven en carrière brengt Parisi een ode aan de natuurkunde.


Tekst achterflap

In ‘Het wonder van complexe systemen’ neemt Giorgio Parisi ons mee in de wereld waarin hij zich al meer dan vijftig jaar begeeft: fascinerende experimenten die zich aan elke natuurwet lijken te onttrekken, spontane inzichten en ontdekkingen die de onderzoeker zelf verrassen. Van de jonge student die in 1966 via de achteringang van het Fysisch Instituut in Rome naar binnen liep is hij uitgegroeid tot een wereldberoemd topwetenschapper. Voor zijn pionierswerk op het gebied van deeltjes en zijn baanbrekende inzichten in het wonderlijke systeem achter een vlucht spreeuwen kreeg Parisi in 2021 de Nobelprijs voor Natuurkunde toegekend. Dit kleine maar rijke juweel van een boek is een ode aan de natuurkunde en aan het menselijk wonder dat wetenschap heet.


Biografie

Giorgio Parisi (1948) heeft binnen de natuurkunde een indrukwekkende staat van dienst. Hij was onder meer hoogleraar in Rome en was lid van de Academie van Wetenschappen van zowel Italië, Frankrijk als de Verenigde Staten. Zijn onderzoek richt zich op complexe systemen. Voor dat onderzoek ontving hij in 2021 de Nobelprijs voor Natuurkunde.

In augustus 2022 verschijnt zijn werk 'Het wonder van complexe systemen'.Details

  EAN :9789045046747
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Hans van den Berg
  Verschijningsdatum :  16-08-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :130 mm
  Breedte :207 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :254 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :128