Voor een leven met boeken

0

Revolte


Nederlands | 26-01-2021 | 480 pages

€24,99


    Bestelbaar
korte beschrijving

Nadav Eyal is is een van de bekendste journalisten in Israël. Hij is de internationale hoofdcorrespondent van Channel 13 en werd voor zijn werk onderscheiden met de Sokolov Award (Israëlische Pulitzerprijs). Zijn boek Revolte groeide uit tot een enorme bestseller.


Recensie/Quote

‘Een goed geschreven en tot nadenken stemmend verslag van de huidige globaliseringscrisis.’ – Yuval Noah Harari

‘De globalisering heeft het bestaan van de mensen verbeterd, maar het heeft ook gemeenschappen gedecimeerd en ecosystemen verwoest, en daarmee de zaadjes van een opstand gezaaid. De revolte brak uit aan het eind van het Tijdperk van de Verantwoordelijkheid.’

Nationalisme, migratie, klimaatverandering. Onze wereldorde valt uiteen en Nadav Eyal heeft er een naam voor: revolte. Hij volgt deze ontwikkeling al jaren. Op alle continenten komen burgers in opstand tegen nationale en internationale machtsstructuren. Ze gaan de straat op omdat hun veiligheid, hun identiteit en hun levensonderhoud gevaar lopen. Na decennia van globalisering lijkt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter te zijn geworden.
Revolte is een scherpzinnige en stoutmoedige analyse, die doordringt tot de kern van een wereldwijde problematiek. Nadav Eyal was in de Verenigde Staten getuige van de opmars van Trump, reisde naar het ingestorte Griekenland, sprak Duitse neonazi’s en slachtoffers van de droogte in Sri Lanka. Hij vergelijkt de migratie van zijn grootvader met die van twee Syrische adolescenten. Het dramatische totaalbeeld van Eyal maakt duidelijk dat we zullen moeten vechten om onze democratische en liberale waarden te behouden.

Met een voorwoord dat Nadav Eyal speciaal voor deze Nederlandse editie schreef.Details

  EAN :9789029541107
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  26-01-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :216 mm
  Dikte :38 mm
  Gewicht :592 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :480