Voor een leven met boeken

0

Poses


Nederlands | 15-09-2020 | 320 pages

€34,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Desmond Morris duikt diep in de betekenis achter gebaren en houdingen. Schilderijen en kunstwerken worden bekeken op een manier die je nog nooit hebt gezien. Wanneer een kunstenaar iemand portretteert zal hij of zij een houding moeten kiezen. Wordt het een portret ten voeten uit, staand of zittend? Met een lach op het gezicht of niet? En waar moet hij of zij de handen laten?

In Poses verkent de beroemde antropoloog en kunstenaar Desmond Morris aan de hand van talloze kunstwerken hoe we kunst kunnen begrijpen door te kijken naar de lichaamstaal van de geportretteerden. De gebaren die worden afgebeeld, weerspiegelen de zeden van een bepaalde periode, de gebruiken van een bepaalde cultuur of een modestijl die in zwang was.

Morris selecteert bekende gebaren, zoals de handdruk, de gebalde vuist, de uitgestoken tong of de lange neus, maar ook raadselachtige gebaren en laat zien wat ze betekenen. Is het een groet, een bedreiging, een belediging of een liefkozing? Als een detective gaat hij op zoek naar de wortels van deze gebaren.


Bijdragers

Desmond Morris (1928) is zoöloog, kunstschilder, tv-presentator en filmmaker. Hij was van 1959 tot 1967 hoofd van de afdeling zoogdieren in London Zoo, een functie die hij acht jaar bekleedde. In 1967 publiceerde hij De naakte aap, dat wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.Details

  EAN :9789029094054
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler : Ruud van der Helm - André Haacke
  Publicatiedatum :  15-09-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :176 mm
  Breedte :250 mm
  Dikte :36 mm
  Gewicht :1054 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :320
  Trefwoorden :  antropologie;cultuur;kunst kijken;lichaamshoudingen;lichaamstaal;museum;schilderijen