Verwilderd

Nederlands | 30-09-2021 | 304 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Amerikaanse schrijver en Pulitzerwinnaar Richard Powers vertelt een aangrijpend vader-zoon verhaal tegen de achtergrond van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor het dierenrijk op aarde.


Tekst achterflap

‘Verwilderd’ van Richard Powers gaat over astrobioloog Theo Byrne die een veelbelovende manier gevonden heeft om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven. Daarnaast ontfermt hij zich sinds de dood van zijn vrouw in zijn eentje over de opvoeding van zijn hoogbegaafde negenjarige zoon. Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt door het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden. Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. En ondertussen neemt hij de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt de aarde te redden. ‘Verwilderd’ is het relaas van de compromisloze liefde van een vader voor zijn zoon en is Richard Powers’ intiemste en aangrijpendste roman tot nu toe.


Recensie/Quote

‘De ecoboodschap is opnieuw niet subtiel. Maar de plot is wel van begin tot eind briljant geconstrueerd.’ – Het Parool


Biografie

Richard Powers (1957) schreef onder andere 'De dubbele helix van het verlangen', 'Het zingen van de tijd' en 'De echomaker'. Voor deze laatste roman won hij in 2006 de National Book Award. Zijn roman 'Orfeo' uit 2014 stond op de longlist van zowel de Man Booker Prize als de National Book Award. De 'Sunday Times' roemde Powers als 'intellectueel gezien de meest uitdagende Engelstalige romancier van deze tijd'. Zijn internationale bestseller 'Tot in de hemel' (2018) werd bekroond met de Pulitzerprijs. Zijn nieuwste roman 'Verwilderd' verscheen in september 2021.

(Foto: Dean D. Dixon)Details

  EAN :9789025471392
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Jelle Noorman
  Verschijningsdatum :  30-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :517 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :304