Voor een leven met boeken
0

Visioen van de wereld en andere verhalen


Nederlands | 24-08-2021 | 352 pages

€ 24,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ van John Cheever is een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeesters van het genre, samengesteld door Julian Barnes, sinds jaar en dag bewonderaar en zelf schrijver van korte verhalen. Deze bundel bevat vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen. Nog altijd wordt Cheever op handen gedragen door schrijvers én lezers over de hele wereld. Al tijdens zijn leven, in 1978, werden zijn korte verhalen gebundeld in een collectie die prompt met de Pulitzerprijs werd bekroond. De carrière van John Cheever omspande bijna vijf decennia en was onlosmakelijk verbonden met het tijdschrift ‘The New Yorker’. In inmiddels iconische verhalen zoals ‘De zwemmer’ en ‘De trein van vijf uur achtenveertig’ legde Cheever – ooit tot ‘Tsjechov van de voorsteden’ uitgeroepen – de sudderende, in gin gedrenkte verlangens bloot van de Amerikaanse middenklasse in de jaren vijftig; hij liet de keerzijde zien van hun Amerikaanse droom.


Korte beschrijving/Annotatie

Een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeester van het genre, samengesteld door bewonderaar Julian Barnes. Inclusief vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen.


Biografie

John Cheever (1912-1982) publiceerde zijn eerste korte verhaal in het tijdschrift 'The New Republic' op de prille leeftijd van achttien jaar. Voor zijn eerste roman 'Kroniek van de familie Wapshot' ontving Cheever in 1958 de National Book Award. Zijn verzamelde verhalen verschenen in 1978 en werden bekroond met een Pulitzerprijs en de National Book Critics Circle Award. De bundel 'Wereldvisie en andere verhalen', samengesteld en ingeleid door Julian Barnes, is augustus 2021 verschenen.

(Foto: Paul Hosefros)Details

  EAN :9789025471002
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Else Hoog - Jan Fastenau
  Publicatiedatum :  24-08-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :146 mm
  Breedte :218 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :524 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :352