Voor een leven met boeken
0

Een man met goede schoenen


Nederlands | 06-10-2020 | 224 pages

€21,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

De verhalen uit ‘Een man met goede schoenen’ van Rob van Essen (winnaar Libris Literatuur Prijs 2019) spelen zich af in een wereld die veel weg heeft van de realiteit maar waarin gaandeweg steeds vreemdere dingen gebeuren. Zwervers worden gewassen en geschoren, therapeuten hanteren eigenzinnige methodes, bezoeken aan het Koningshuis lopen uit op raadselachtige dwaaltochten. In deze nieuwe bundel maken we kennis met personages die – net als de lezers – geen idee hebben wat er op de volgende pagina gaat gebeuren. ‘Een man met goede schoenen’ is een nieuwe toevoeging aan het eigenzinnige universum van Rob van Essen, waarin onbekende dimensies van het dagelijks leven worden verkend op een manier die steeds meer lezers ontroert, vermaakt en verrast.


Korte beschrijving/Annotatie

De verhalen van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen leiden de lezer een wereld binnen die veel weg heeft van de realiteit maar waarin gaandeweg steeds vreemdere dingen gebeuren.


Biografie

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren, zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor 'Hier wonen ook mensen' en de Libris
Literatuur Prijs voor 'De goede zoon' te beurt. Zijn nieuwe roman 'Miniapolis' verschijnt november 2021.

Foto: Henri VerhoefDetails

  EAN :9789025464127
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum :  06-10-2020
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :369 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :224