Voor een leven met boeken
0

Dante


Nederlands | 07-09-2021 | 384 pages

€ 27,50


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Vanwege de roem die hem al bij leven ten deel viel, weten we over Dante Alighieri meer dan over de meeste van zijn tijdgenoten. We volgen de later wereldberoemde dichter vanaf zijn adolescentie: als de zoon van een woekeraar, die ervan droomt tot de wereld van edelen en schrijvers te behoren. We zien hem in de donkere wandelgangen van de corrupte politiek en tijdens zijn ballingschap, waarin hij de verscheidenheid van veertiende-eeuws Italië ontdekt.
Historicus Alessandro Barbero plaatst de schepper van De goddelijke komedie in zijn tijd, cultuur en maatschappelijke context. Dante is daarmee niet alleen een portret van een dichter; het boek biedt een volledig beeld van een man die vat probeert te krijgen op macht, geld, oorlog, familie, vriendschap en liefde.


Biografie

Alessandro Barbero is een van de vooraanstaandste historici van Italië. Zijn werk wordt internationaal gepubliceerd. Hij doceert Middeleeuwse Geschiedenis aan de universiteit van Piedmont Orientale in Vercilli. Tot zijn bekendste werken behoren Waterloo en Het mooie leven en de oorlogen van anderen, waarvoor hij de Premio Strega ontving.Details

  EAN :9789025313432
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Etta Maris
  Publicatiedatum :  07-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :216 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :492 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :384