Dodelijke gelijkenis


Nederlands | 20-09-2022 | 400 pages

€ 22,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Tweevoudig Gouden Strop-winnaar is terug. En hoe!

Het is begin 1964 als een van de artsen van het Maryland Asylum for the Insane halfdood wordt aangetroff en in zijn eigen operatiezaal. Het lijkt erop dat hij het slachtoff er is geworden van een opzettelijk verkeerd uitgevoerde lobotomie, een ingreep waar hij zelf in gespecialiseerd was.

Leo Boorman, rechercheur van de divisie Moordzaken van de Baltimore Police Department, wordt op de zaak gezet, maar nog voordat het onderzoek echt is begonnen wordt er een volgend slachtoff er gevonden: ditmaal is het de hoofdzuster van het Asylum. Zij is eveneens ‘behandeld’ met een therapie die ze zelf toepaste op patiënten, en vervolgens om het leven gebracht. Niet lang daarna volgen meer doden, waaronder ook iemand uit de hoge kringen van de samenleving.

Tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog en een maatschappij die in de ban is van raciale spanningen gaat Boorman op jacht naar deze wrede seriemoordenaar. Een race tegen de klok die hem niet alleen de wereld van de psychiatrische instellingen in voert, maar hem ook op het spoor brengt van enkele zelfmoorden onder leerlingen van een katholieke meisjesschool en een onopgeloste moord op een non.

Dodelijke gelijkenis is het eerste deel in een trilogie rondom rechercheur Leo Boorman.


Biografie

Gauke Andriesse is de bekroonde auteur van zeven thrillers, die hij deels onder zijn eigen naam en deels onder het pseudoniem Felix Weber schreef. Maar liefst vier daarvan werden genomineerd voor de Gouden Strop en twee sleepten de prijs in de wacht. Dodelijke gelijkenis is het eerste deel in een trilogie rondom rechercheur Leo Boorman.Details

  EAN :9789021464107
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  20-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :216 mm
  Dikte :32 mm
  Gewicht :492 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :400